OM ÅMT

Åkersberga Muay Thai föddes i juli, 2010, runt paret Rudbergs köksbord. Hjärnorna bakom föreningen heter Fredrik, Ewonne, Jonas och Daniel. De hade tränat tillsammans på en kampsportsklubb i grannkommunen Täby i många år men upplevde att det fattades något i Åkersberga, kommunen de alla var bosatta i. Fredrik, Jonas och Daniel, som varit instruktörer på Täbyklubben i några år, ville starta något nytt tillsammans. En förening som lade större fokus på grundläggande rena tekniker. Ewonne som också tränat och tävlat i thaiboxning i flera år och hade stor erfarenhet av att driva förening sedan tidigare gick igång på idéen. Idag har föreningen funnits i 12 år. Några instruktörer har fallit bort och några nya har kommit till. I samband med flytt gick Daniel till en annan förening, Jonas tar numera hand om föreningens tävlingsgrupp och Fredrik är instruktör och kassör i föreningen och sköter det administrativa. 

STYRELSEN består av Christian Söderberg (ordförande), Fredrik Rudberg (kassör), Jonas Markstedt (sekreterare).

OM MUAY THAI: 
Thaiboxning (muay thai) är nationalsport i Thailand och utövas sedan slutet av 1970-talet i Sverige. I traditionell thaiboxning ingår slag, sparkar, armbågar och knän. Armbågstekniker, som tidigare var förbjudet, är nu tillåtet i tävlingssammanhang i Sverige i A-klass. Vill du läsa mer om de olika tävlingaklasserna (D, C, B och A-klass) samt regler kring tävlingar kan du kika in på svenska thaiboxningsförbundets hemsida.
En traditionell thaiboxningsmatch pågår i fem ronder á 3 minuter och inleds redan innan första ronden med en ceremoni, wai khru, som utförs av boxaren i syfte att visa respekt och ödmjukhet inför tränaren och även den klubb boxaren kommer ifrån. I denna ritual ingår en dans, ram muay, som fungerar både som uppvärmning rent fysiskt, men även som en mental uppladdning. Det finns många olika varianter av denna dans och en riktigt fint utförd ram muay kan vara lika rolig att se som själva thaiboxningsmatchen som följer.

TRÄNING HOS OSS:
Thaiboxning är en bra träningsform för alla, stora som små, gamla som unga. Till oss är du välkommen oavsett om du är en glad motionär eller satsar på att vinna SM. Vi gillar mångfald och brinner för att sprida den glädje och gemenskap thaiboxningen gett oss. Vår ambition är att skapa en thaiboxningsklubb som värnar om medlemmarna där alla känner sig välkomna, peppar och inspirerar varandra. Thaiboxning hos oss är mer än slag, sparkar, knän och armbågstekniker. Vi tror att man genom thaiboxningen också utvecklar bättre koncentrationsförmåga, balanssinne, kroppskontroll och finner ett inre lugn. Vi tror att alla vinner på att sprida kunskap vidare, oavsett på vilken nivå du tränar eller vilket mål du har med din thaiboxningsträning, finns det alltid något du kan lära någon annan. Det finns också alltid något som någon annan kan lära dig.

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Nybörjarintag per termin.

VT 2021